Fructele uscate, sănătate curată
Iarna, varietatea fructelor de sezon scade, de aceea o variantă bună de a suplimenta cantitatea de fibre zilnică necesară sunt fructele uscate.
Fructele sunt necesare într-un regim alimentar corect, datorită aportului bogat de fibre, vitamine și antioxidanți, pe lângă fitonutrienții atât de importanți sănătății. Iarna, însă, varietatea fructelor de sezon scade, de aceea o variantă bună de a suplimenta cantitatea de fibre zilnică necesară sunt fructele uscate.
Prunele, caisele, stafidele, curmalele și merișoarele sunt câteva exemple de fructe uscate des întâlnite în comerț care conțin vitamine și minerale din belșug, precum vitaminele A și E, magneziu, fier, calciu, fosfor, potasiu. Astfel, cu doar 5 caise pe zi ne putem asigura 47% din necesarul zilnic de vitamina A, în timp ce piersicile ne oferă 34%.
Stafidele, pe lângă gustul foarte bun, sunt bogate în minerale esențiale sănătății oaselor, precum fier, potasiu și bor, care susțin densitatea osoasă.
Lasa un comentariu