Semintele de canepa se incadreaza in categoria nucilor sau fructelor oleaginoase si pot fi consumate ca atare sau sub forma de suplimente nutritive. Gustul lor este asemanator cu cel al semintelor de pin sau de floarea soarelui, iar miezul este cremos si fin.

Desi provin dintr-o planta care se inrudeste cu canabisul, semintele de canepa sunt recomandate pentru consum deoarece contin mai putin de 0.5% THC, un compus psihoactiv care induce starea de euforie.

Semintele de canepa sunt foarte hranitoare, deoarece contin foarte multe proteine, acizi grasi si minerale benefice pentru organism.

Seminte de canepa – cum le incluzi in alimentatie? 

Daca simti ca nu ai inspiratie in ceea ce priveste includerea in alimentatie a semintelor de canepa, afla ca nu e deloc complicat deoarece modalitatile de consum sunt diverse.

Asadar, acestea pot fi introduse in: produse de panificatie, smoothie-uri, salate, paste, servite alaturi de lapte, fructe, cu cereale, sub forma de faina sau ulei de canepa, in combinatie cu legume etc.

Pentru a introduce in alimentatie, semintele de canepa crude si uscate, le poti lasa la inmuiat, macina, sau chiar coace in cuptor. Coapte, vor fi excelente ca si gustare, insa preparate astfel pot fi, de asemenea, adaugate in diverse blaturi pentru prajituri sau batoane de cereale.